lördag 24 mars 2018

Nya aktörer på bolånemarknaden

Den svenska bolånemarknaden är knappast känd för sin hårda konkurens och snabba föränding, snarare tvärt om. Svenska bankkunder har varit oerhört trogna och det är inte många år sedan det var ovanligt att pruta på bolån. Som tur är har vi kommit en bit på väg sedan dess, tex genom att bankerna måste redovisa sin genomsnittsräntor, men utvecklingen har ändå gått otroligt långsamt.

Under de senaste åren har det dock hänt en hel del på den svenska bolånemarknaden. Fler och fler vågar pruta på sina bolån. Vi har sett flera tjänster som är tänkta att hitta den lägsta räntan eller hjälpa konsumenten att byta bank. Vi har även sett att såväl Avanza som Nordnet har gett sig in i kampen om kunderna genom att erbjuda lån till låg ränta. 

Nu väljer enkla.com att ta det hela ett steg längre genom att erbjuda alla med ett lån upp till 5 miljoner och en belåningsgrad under 85% att låna till 0,95% ränta bundet i 3 år. Målet är att låna upp 100 miljader på 18 månader vilket skulle ge bolaget ca 3% av den svenska bolånemarkanden. Om man kommer lyckas? Jag vet faktiskt inte, men jag tror och hoppas att det här kommer sätta press på våra storbanker att förbättra sina erbjudanden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar